Забравете За Четките: Предимствата На Безчетковите Високомощни Генератори

Забравете За Четките: Предимствата На Безчетковите Високомощни Генератори

Безчетковата технология има предимство в по-дългия живот на генераторите и по-високото изходно напрежение.

 

Повечето превозни средства и леки камиони все още използват традиционните генератори с четки. Може би тази технология ще продължи да се използва, но има по-добро решение, особено за по-тежкотоварните автомобили. Безчетковите алтернатори се произвеждат вече повече от десетилетие, но изглежда, че този тип генератори все още не се използва широко в автомобилостроенето. Предвид предимствата на безчетковите алтернатори, може би времето да кажем “Сбогом” на генераторите с четки ще дойде много скоро. Но да видим накратко предимствата на безчетковите алтернатори.

 

Износването отнема повече време

Има различни предимства на тази технология в сравнение с по-старата. Всеки шофьор с най-малко две или три години стаж е преживявал или знае, че традиционните генератори се износват в даден момент. Ако генераторът не работи правилно, акумулаторът няма да се зарежда и автомобилът може буквално да спре, докато е на магистралата. Никой не би искал да попадне в подобна ситуация. Една от основните причини за износването на алтернатора е износването на четките му в следствие на интензивната употреба. Този проблем не съществува при безчетковите алтернатори – няма четки, няма проблем.

 

Безчетковите генератори безспорно имат едно голямо предимство в сравнение с по-традиционния вид. Те имат много по дълъг живот на експлоатация в сравнение с традиционните. Липсата на лагери с контактен пръстен намалява броя на износващите се части. Обикновено безчетковият тип е с удължена гаранция – от 100 000 км до над 300 000 км.

 

Друго съществено предимство на безчетковите алтернатори е високата мощност. Докато средният автомобил се нуждае от 50-70 А ток, изискванията за тежки камиони или автобуси са много по-големи. Безчетковите генератори отговарят успешно на това предизвикателство, докато старите генератори имат своите ограничения.

 

Безчетковите генератори в своята си цялост представляват два генератора изградени на един общ вал. Имат общо 13 части по-малко за износване, така че поддръжката е по-лесна и по-евтина. Освен че са по-трайни, тези алтернатори тежат и по-малко.

 

Това ли е видът генератори предназначен за камиони?

Наистина можем направим такова заключение при обобщаване на информацията по-горе. Безчетковите алтернатори работят по-добре, по-дълго и с по-малко проблеми за камионите пътуващи по магистрали, както и за машините за изкопни работи, междуградските автобуси и т.н. Докато прилагането на технологията е предимно свързана с автомобилната индустрия, то тя може да се използва и в други сфери на производство.

Безчетковите алтернатори могат да работят успешно за различни индустрии, свързани с машиностроенето. Освен това технологията намира приложение и при ветрогенераторите. С оглед развиващите се технологии, не е трудно да се заключи, че безчетковите генератори ще увеличат приложението си в различни области на професионална дейност и в ежедневието в бъдеще

    КАНДИДАТСТВАЙ

    Your email address will not be published.